O nama

Rasadnik Viva V.S.

Viva V.S. je privredno društvo koje je osnovano 2000. godine. Pored prodaje poljoprivrednih mašina i voćarstva naša delatnost je i proizvodnja sertifikovanog sadnog materijala jabuke, kruške i višnje.

Nas rasadnik se nalazi na obroncima planine Fruške gore, na obalama reke Dunav, u mestu Belegiš. Zahvaljujući odgovarajućim klimatskim uslovima i tipu tla naša oblast je veoma pogodna za uzgoj voćnih sadnica i voća. Tlo je veoma rastresito, tako da omogućava ravnomeran rast korena sadnice, što je u prvim godinama razvoja veoma važno za kasniju intenzivnu proizvodnju voća.

Ceo proces proizvodnje sadnica je pod nadzorom savetnika iz Francuske i Nemačke, što nam pomaže da proizvodimo kvalitetan sertifikovani sadni materijal po pristupačnim cenama.

U ponudi imamo sertifikovani sadni materijal jabuke, kruške i višnje.

Naš proizvodni program zasnivamo na proizvodnji jednogodišnjih, osamnaestomesečnih i knip sadnica. Podloge za kalemljenje uvozimo od renomirane kuće iz Holandije. Sadnice proizvodimo na holandskim i domaćim podlogama.

Naše Usluge

Usluge koje pruža rasadnik „Viva V.S.“ proistekle su iz našeg znanja koje je nastalo stalnom edukacijom na najsavremenijim planatažama i rasadnicima voća.

Stručna pomoć

Stručna pomoć u izboru vrste sadnog materijala, odnosno preporuka trenutno najatraktivnijih klonova.

Instrukcije

Obuka i instrukcije za sadnju

Preporuke

Preporuke za đubrenje i navodnjavanje zemljišta

Zaštita

Preporuke za zaštitu biljaka

Obuka

Obuka za orezivanje sadnica